ROT-AVDRAG

Hur får jag ROT-avdrag på mitt köp?

Det är vi som utförare som ansöker om ditt preliminära rotavdrag och begär utbetalning från Skatteverket. Din slutgiltiga skattereduktion fastställs i samband med att din inkomstdeklaration godkänns. Här nedan eller på skatteverkets hemsida kan du läsa mer om hur ROT-avdrag fungerar.

För att få rotavdrag måste du uppfylla vissa villkor och det är viktigt att du lämnar korrekta uppgifter till oss.

När du utnyttjar rotavdraget har du möjlighet att få skattereduktion på 30 % av arbetskostnaden upp till 166 666 kronor per år. Förutsättningen är att du anlitar en hantverkare med F-skattsedel för jobbet. När du nu bara betalar 70% av arbetskostnaden så unna dig att få renoveringen hemma utförd av någon som har rätt kompetens.

Reparation och underhåll samt om- och tillbyggnad räknas som rotarbeten och ger rätt till rotavdrag, om det utförs i eller i nära anslutning till en bostad som du äger och som du bor i. Bostaden kan också vara en fritidsbostad, eller en bostad som du äger men som dina föräldrar bor i.

Boka kostnadsfritt hembesök

När du bokar ett kostnadsfritt hembesök kommer en återförsäljare hem till dig för rådgivning. Vi lyssnar in dina önskemål och behov och presenterar vad Fönsterhuset har för fönster och dörrar att erbjuda. Du får ett komplett pris på fönster och montage som du kan ta ställning till. När du är redo att beställa görs en kontrollmätning och vi bokar in tid för montering av dina nya fönster och dörrar.

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar någon av våra återförsäljare dig inom kort!