DITT FÖNSTERBYTE

Fönsterbyte - så går det till

1. Hembesök och prisförslag

När du kontaktar oss, via vår hemsida eller telefon, bokar vi in ett möte. Någon av våra återförsäljare kommer hem till dig, kostnadsfritt. På plats hjälper vi dig att välja rätt produkter och informerar dig om hur arbetet kommer att gå till. Vi går igenom dina behov, mäter och lämnar ett prisförslag utifrån de produkter du valt. Därefter lämnar vi ett totalpris där arbetskostnaden ingår. Inga obehagliga överraskningar väntar och inga förskottsbetalningar. 

2. Tillverkning och leverans

Våra fönster och dörrar finns i olika grundmodeller som sedan anpassas efter dina önskemål avseende funktion, storlek, färg, glas och olika tillbehör. Vi tillverkar alltså dina fönster efter just dina behov. När offerten är godkänd skickar vi en order och efter det får du ett leveransdatum. 

3. Montering

När dina fönster och dörrar levererats hem till dig, kommer sedan våra montörer och monterar på avtalad tid. Vi monterar nya fönsterbleck och foder, om det avtalats. När vi är färdiga med montaget grovstädar vi arbetsplatsen efter oss. Du behöver inte vara hemma under arbetets gång, men vill du får du gärna vara det.  

4. Garanti, uppföljning och betalning

När arbetet är klart går vi igenom hur dina nya fönster och dörrar fungerar och hur du sköter dem. Vi lämnar över dina garantidokument och sedan får du din faktura.

Vanliga frågor och svar

Med 2-, 3-, respektive 4-luft menas antal glaskassetter i en fönsterkarm. Med 2-luftsfönster betyder det att en har två glaskassetter i en och samma fönsterkarm. Se exempel på hur det kan se ut när du väljer Fönstehusetseriens vridfönster eller sidohängda fönster.

U-värde mäter hur väl isolerat ett fönster är. Ju bättre värmeisolering desto lägre U-värde. Vi har fönster som har U-värde 1.1 och väljer du tillägg kan du köpa fönster med u-värde på endast 0.9.

När ett fönster är utrustat med kipp-dreh eller dreh-kipp innebär det att fönstret har en inbyggd vädringsfunktion där du tiltar ditt fönster. Öppnar du handtaget i första läget får du vädringsläge och vrider du handtaget ytterligare öppnas ditt sidohängda fönster som vanligt.

Våra tillverkare finns i Vetlanda, Osby, Nybro och Mariannelund i Småland, Viksjöfors i Hälsingland och även i Gdánsk Polen. Våra leverantörer har några av Sveriges modernaste produktionsanläggningar och en av Europas ledande och största PVC-.

det måste du. Vill du delbetala så kan du göra det via Wasa Kredit och då kommer vi överens om det innan vi skickar din faktura.

Du kan inte ångra ditt köp när återförsäljaren har varit hos dig och du skrivit på den slutgiltiga ordern för beställning.

 

Det är vi som utförare som ansöker om ditt preliminära rotavdrag och begär utbetalning från Skatteverket. Din slutgiltiga skattereduktion fastställs i samband med att din inkomstdeklaration godkänns.

Då kontaktar du återförsäljaren som sålt till dig. Ni tittar då tillsammans på det som måste åtgärdas och beslutar om vilka åtgärder som ska göras.

Ja du väljer själv hur många fönster du vill köpa.

Vi rekommenderar att en utbildad montör monterar fönsterna men det går även bra att köpa fönster utan montage.

Vi gör alltid en kostnadsfri expertrådgivning för att se vilka modeller av fönster som passar dig bäst. Våra olika leverantörer har olika karaktär på sina fönster och det är viktigt att fönstret har den funktion som matchar ditt behov.

Det beror på vilken typ av fönster du köper.Vi erbjuder upp till 30 års garanti på fönster och dörrar och 10 års garanti på montage.

Underhållsfria fönster innebär att det antingen är träfönster som har en aluminiumbeklädnad för att du ska slippa måla eller fönster i PVC som även dem inte behöver målas. Du kan också köpa tillval för självrengörande fönster som du endast spolar av som fönstertvätt.

Våra plastfönster är kvalitetsfönster i PVC från Drutex som produceras av material i A-klass och 100% återvinningsbart. Det är inte själva glaset som är av PVC utan karm och båge.

När ett fönster klassas som inbrottssäkert så har det en konstruktion som kallas MTK 4 som hindrar inbrottstjuven från att lyfta ur glaskassetten.

Kondens på fönster kan uppkomma invändigt, mellan glasen och utvändigt. Det finns flera orsaker till kondens men grundorsaken är hög luftfuktighet som fälls ut på en kall yta.

Energieffektiva fönster hindrar rumsvärmen från att stråla ut vilket gör att det yttre glaset blir mycket kallare än i fönster med sämre isoleringsförmåga. När det är kallt och stjärnklart, förlorar det yttre glaset värme genom utstrålning mot natthimlen. Temperaturen på det yttre glasets yta sjunker under lufttemperatur och under luftens daggpunkt. Om luftfuktigheten samtidigt är hög, sker kondensutfällning mot den kalla rutan. Om glasets yttemperatur sjunker under noll grader kan iskristaller bildas på rutan vilket kan inträffa under höst och vår när det är mycket fuktigt ute och natthimlen är stjärnklar.

Utvändig kondens är inget skadligt utan endast ett bevis på fönstrets goda isoleringsförmåga. Den försvinner frampå morgontimmarna när det ljusnar och solen åter börjar värma.

Sveriges Provnings- och forskningsinstitut har gjort en undersökning av utvändig kondens på energieffektiva fönster. Resultaten visar att fenomenet oftast uppkommer under höstmånaderna augusti, september och oktober men kan också förekomma några enstaka timmar under våren. Kondensen uppstår främst under dygnets första timmar och minskar snabbt efter cirka klockan 06.00. Studien är baserad på klimatdata för Stockholm.