Att tänka på när du ska byta fönster

När du ska byta fönster finns det flera saker att tänka på. Vilket material ska fönsterna ha, hur använder du dina fönster och hur vill du att det ska se ut med de nya fönsterna. Se till att dina nya fönster matchar husets stil, att det ser bra ut både på insidan och utsidan. Välj spröjs, poster, färg och olika glasalternativ för att ge ditt hus den karaktär du önskar.

Vilket material ska jag välja?

Fönsterhuset erbjuder trä/aluminium-, trä- och PVC fönster och vi hjälper dig att välja det material som passar dig bäst. Trä/aluminium- och PVC-fönster brukar kallas underhållsfria fönster eftersom du inte behöver måla dem. Trä/aluminiumfönsterna är träfönster som är beklädda med aluminium som en beskyddande sköld. PVC-fönsterna är även dem underhållsfria då de är gjorda av

Vilken funktion ska jag välja?

När våra återförsäljare kommer hem till dig tittar ni tillsammans på vilket behov du har. Att välja funktion innebär att ni tittar på hur och om du vill kunna öppna dina fönster. Fönsterhuset erbjuder vridfönster, inåt- eller utåtgående sidohängda fönster, fasta fönster, underkantshängda och överkansthängda fönster.

Varje fönster har sina fördelar och passar olika bra på olika platser i ditt hus. Ett fast fönster kan vara bra när du inte är i behov av att öppna ditt fönster. Exempelvis intill en altandörr eller balkongdörr. Överkantshängda fönster i källare och vridfönster på övervåningen så du kan stå inomhus och tvätta dina fönster.

För oss är det viktigt att du väljer ett fönster som passar dig och dina behov därför utreder vi tillsammans med dig hur du använder dina fönster.

U-värde, vad är det?

U-värde mäter hur väl isolerat ett fönster är. Ju bättre värmeisolering desto lägre U-värde. Vi har fönster som har U-värde 1.1 och väljer du tillägg kan du köpa fönster med u-värde på endast 0.9.

Säkerhetsglasat, varför då?

När ett fönster är säkerhetsglasat innebär det att hörnen är förseglade vilket hindrar inbrottstjuven från att lyfta ur glaskassetten från utsidan. I Fönsterhusets egen fönsterserie är fönsterna (vridfönster, fast fönster, sidohängt fönster, överkantshängt fönster, fönsterdörr) säkerhetsglasade enligt MTK 4.

Boka kostnadsfritt hembesök

När du bokar ett kostnadsfritt hembesök kommer en återförsäljare hem till dig för rådgivning. Vi lyssnar in dina önskemål och behov och presenterar vad Fönsterhuset har för fönster och dörrar att erbjuda. Du får ett komplett pris på fönster och montage som du kan ta ställning till. När du är redo att beställa görs en kontrollmätning och vi bokar in tid för montering av dina nya fönster och dörrar.

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar någon av våra återförsäljare dig inom kort!