Bidrag för byte av fönster och dörrar i samband med byte av ditt värmesystem.

Den 3 juli i år infördes ett nytt bidrag där du som bor i ett småhus som värms upp av el eller gas kan ansöka om bidrag för energieffektivisering av ditt hus. En del av bidraget kan användas för fönsterbyte och/eller byte av ytterdörrar. Förutsättningen är att den som ansöker även fått bidrag för ett nytt värmesystem. 

Bidraget är uppdelat i två delar, bidrag för ett nytt värmesystem och sedan klimatskärmen, det vill säga bland annat nya fönster och dörrar. Regeringen har infört detta som ett sätt att skynda på omställningen till en mer hållbar energiförbrukning, vilket gynnar både miljön och privatpersonernas ekonomi.

 

Vad kan du få bidrag för?

Värmesystemsåtgärder – energieffektivare värmesystem
Investera i ett energieffektivare värmesystem. Vatten- eller luftburet.
Bland annat: fjärrvärme, frånluftsvärmepump, luftvärmepump kopplat till berg- sjö eller jord. Läs mer om vilka åtgärder du kan få bidrag för på Boverkets hemsida.

Klimatskärmsåtgärder
När du fått bidrag för värmesystemsåtgärder kan du även få bidrag för exempelvis byte av fönster och/eller ytterdörrar som har ett lägre U-värde än dem du har i ditt hus idag. Lägre u-värde innebär bättre isoleringsförmåga.

 

Hur mycket får jag i bidrag?

Du kan få upp till 60 000 kronor. Där det är uppdelat så att du som mest får 30 000 kronor i bidrag för värmesystemsåtgärder och 30 000 kronor i bidrag för klimatskärmsåtgärder (bland annat fönster- och dörrbyte). Bidraget ges för att täcka högst 50 procent av kostnaderna för material och installation och ges inte om bidragets storlek understiger 10 000 kronor.

 

Hur får jag bidraget?

Du får bidraget genom att ansöka på Boverkets hemsida, i deras e-tjänst för bidrag och stöd. Viktigt att veta är att länsstyrelsen i det län ditt hus ligger i som handlägger ärendet, beslutar bidragets omfattning och svarar på frågor.

 

För att lära dig mer om bidraget och se vad du kan göra rekommenderar vi dig att läsa mer på Boverkets hemsida och hos Länsstyrelsen.

Boka kostnadsfritt hembesök

När du bokar ett kostnadsfritt hembesök kommer en återförsäljare hem till dig för rådgivning. Vi lyssnar in dina önskemål och behov och presenterar vad Fönsterhuset har för fönster och dörrar att erbjuda. Du får ett komplett pris på fönster och montage som du kan ta ställning till. När du är redo att beställa görs en kontrollmätning och vi bokar in tid för montering av dina nya fönster och dörrar.

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar någon av våra återförsäljare dig inom kort!