Fönsterhusetserien – vår egen fönsterserie

Fönster och fönsterdörrar med grym prestanda, byggda för nordiska förhållanden.
Den moderna designen med dolda vridbeslag och fasade kanter ger inte bara ett slankt och snyggt utseende, det ger också mer ljusinsläpp. Våra fönster och fönsterdörrar är tillverkade i Småland av noga utvalt virke. Gammal svensk, kvistfri furu som lamellimmas och behandlas för att hålla i många år. Därför lämnar vi upp till 30 års rötskyddsgaranti på våra fönster med aluminiumbeklädnad. Det här är vårt tryggaste och snyggaste fönster någonsin!

Säkrare
Slutbleck som låser fönstret i två olika vädringslägen och ett putsläge. Bakkantssäkring på fönsterdörrar som inbrottsskydd. Barnspärr finns som tillval och förhindrar små barn att enkelt öppna fönstret. Fönsterna är säkerhetsglasade enligt MTK 4 med förseglade hörn som hindrar en inbrottstjuv att lyfta ut glaskassetten från utsidan.

Kvalitet och funktion
Dolda beslag från Yale Revolution*.
Unikt vridbeslag med tre spärrlägen för att undvika att ett öppet fönster ”vippar” när det blåser. Fönstret kan vridas utåt i 180 grader så att utsidan kan putsas inifrån. Beslaget är dessutom barnsäkert och utformat för att undvika klämskador. Alla våra fönster går att få med en smart klickventil – en spaltventil som är integrerad i karmen. Ett prisvärt och bra sätt för att anpassa fastighetens tillufts behov.
* Ett varumärke från Assa Abloy Group

Renare
Trä/aluminiumfönsterna har en borstlist på utsidan vilket gör att fönstret blir tätare (högsta klass, 9A) och att det inte samlas smuts och skräp mellan båge och karm.

Optimalt U-värde
U-värde mäter hur väl isolerat ett fönster är. Ju bättre värmeisolering desto lägre U-värde. Standard är 1,1 på trä/aluminium och 1,2 för trä. Vill du ha lägre finns 0,9 som tillval.

Fönsterhusetserien
• Låsbara gångjärn i vädringsläge
• Rostfria gångjärn
• Stormtätningslist
• Fasad karm för mer ljusinsläpp
• Dolda beslag
• Ventilation med smart klickfunktion
• Säkerhetsglasat enligt MTK 4
• CE-märkning och P-märkning

Att det går att kombinera design och kvalitet är Fönsterhusetserien ett bevis på. Träfönsterna med aluminium på utsidan är i stort sett helt underhållsfria. Aluminiumbeklädnaden är tillverkad i ett enda stycke, med elegant gerade hörn. Vilket innebär att det inte blir några glipor eller knäppningar vid temperaturskillnader. Aluminiumarbetena är mattlackade på ett sätt som ger en träkänsla.

Vridfönster är ett fönster med helt dolda beslag. Att ha dolda beslag betyder att inga beslag är synliga från utsidan, trots att fönstret är vridbart och fullt öppningsbart. Fönstret kan vridas 180 grader utanför fasaden så att båda sidor kan putsas inifrån.

Sidohängda fönster är ett klassiskt utåtgående 3-glasfönster med en, två eller flera fönsterrutor. Fönstret är utrustat med broms – perfekt en blåsig dag om du vill vädra.
Det sidohängda fönstret är utrustat med bakkantsäkring som standard för ökad säkerhet.

Altandörrar finns i flera olika utföranden, helglasade och med bröstning, som enkel- eller pardörr. Precis som fönsterna i vår serie har även fönsterdörrarna fasad karm för att glasets yta ska maximeras och ge mer ljusinsläpp och utsikt. Även på fönsterdörrarna har vi broms för att du ska kunna ha det öppet även när vinden är lynning.

Fasta fönster har glaskassetten monterade direkt i karmen och är inte öppningsbara. Det blir därmed tätare och säkrare än ett öppningsbart fönster. Ett fast fönster är kostnadseffektivt och gör att du kan unna dig mer glasytor på din fasad. Det fasta fönstret har även det en fasad karm för att gynna ljusinsläppet och få en modernare design.

Fönsterhusets fönster och dörrar produceras i Sverige, i Elitfönsterfabriken.

Boka kostnadsfritt hembesök

När du bokar ett kostnadsfritt hembesök kommer en återförsäljare hem till dig för rådgivning. Vi lyssnar in dina önskemål och behov och presenterar vad Fönsterhuset har för fönster och dörrar att erbjuda. Du får ett komplett pris på fönster och montage som du kan ta ställning till. När du är redo att beställa görs en kontrollmätning och vi bokar in tid för montering av dina nya fönster och dörrar.

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar någon av våra återförsäljare dig inom kort!