Skötselråd för dina fönster

Att sköta om dina fönster och dörrar är precis lika viktigt som andra saker du sköter om i hemmet.  Det finns några saker du bör tänka på. Vi rekommenderar en årlig översyn där du ska titta på bland annat beslagen och tätningslisterna.

Översyn
Som översyn av dina fönster bör du titta på karmbotten och bågbottenstycket för att se om färgen mattas, spricker eller att det bildats blåsor. Tänk på att torka av utvändiga ytor med jämna mellanrum, exempelvis när det är dags för tvättning av dina fönster på våren och hösten.

Beslag
Spanjolettens låshus skall smörjas med olja vid behov, minst en gång per år. Fönsterdörren är försedd med ett inbyggt uppställningsbeslag. Denna regleras med handtaget, som vid vertikalt läge låser uppställningsbeslaget, och vid horisontellt läge frikopplar det. Rengör och smörj spanjoletten i dörren vid behov,  även denna minst en gång per år.

Tätningslist
Fönsterhusets fönster levereras med spårmonterad tätningslist.
Tätningslisterna skall hållas hela och rena, färg får ej förekomma på dessa. Om tätningslisten är skadad bör den bytas ut.

Om du behöver förbättra målningen av täckmålade fönster
Tvätta fönstret med en mild alkalisk vätska (målartvätt). Grunda trärena ytor med oljealkydfärg. Färdigställ målningen flödigt med oljealkydfärg eller akrylatfärg. Var vaksam med klibbrisken vid användandet av akrylatfärg. Stryk på flödigt på nedre delar, ändträ och hörnfogar.

 

Boka kostnadsfritt hembesök

När du bokar ett kostnadsfritt hembesök kommer en återförsäljare hem till dig för rådgivning. Vi lyssnar in dina önskemål och behov och presenterar vad Fönsterhuset har för fönster och dörrar att erbjuda. Du får ett komplett pris på fönster och montage som du kan ta ställning till. När du är redo att beställa görs en kontrollmätning och vi bokar in tid för montering av dina nya fönster och dörrar.

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar någon av våra återförsäljare dig inom kort!